OPERASI DI MALAYSIA LEBIH BERISIKO? TIADA KEPAKARAN?

O

Jangan hina pakar-pakar di Malaysia! Jangan pandang rendah pakar-pakar yang bukan pengkhianat negara!

Aku masih ingat seorang member aku, meroyan-royan pasal ada seorang doktor broker di UK telah menghasut parents seorang baby untuk dibawa ke UK bagi menjalanani pembedahan di sana.

Aku masih ingat dia kata Malaysia ada kepakaran dan tak perlu dibawa ke luar negara. Aku masih tak lupa yang perbuatan tersebut telah membuatkan masyarakat menghina team dia seolah-olah tidak mampu lakukan operasi tersebut. Walhal mereka sedang merancang melakukannya dalam masa terdekat.

Dia raise concern pasal travelling risk dan post surgery risk. Nanti lepas operasi tersebut berjaya di UK, then bawa balik ke Malaysia, jadi apa-apa di Malaysia, mereka yang kena take the blame.

Hari ini seorang doktor teleh menjawab penghinaan tersebut. Seorang makcik ni kata kalau buat dekat Malaysia high risk. Dalam hidup aku, aku paling meluat orang yang mengagungkan kaum penjajah secara membuta tuli.

Sepanjang aku bekerja di luar negara. Tak ramai pun aku jumpa orang barat yang betul-betul cerdik. Yang aku jumpa, ramai yang jenis cakap pandai! Orang kita bila nampak omputih cakap pandai, terus impress dan nak sembah.

Jiwa dijajah rupanya masih kuat tertanam dan terpahat dalam benak akal dan nurani kaum pribumi Malaysia lagi nampaknya.

Bangun! Bangkit! Buka mata!

😉

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.