OTAK LOBAK? OTAK GORENG PISANG? ATAU MINDA SAMPAH?

O

Ini masalah masyarakat yang telah dibekam formula energy kebodohan. Apabila kita sebagai rakyat mengkritik kepimpinan pilihan dia, dia suruh dia check lawan dia. Dia buat seolah-olah yang mengkritik itu penyokong lawan mereka.

Come on. Kalau di dalam PAS dipanggil walaun para pentaqdis lebai, yang dalam PH patut dipanggil apa? Si bodoh? Si penjilat? Atau slurrpee?

Inilah masalah yang kita semua hadapi. Masyarakat taksub dan mensucikan kepimpinan mereka. Walhal mereka tahu kritikan itu adalah benar.

Mungkin korang happy kebulur dan berhutang asalkan dapat melihat YB kesayangan anda kayuh basikal puluhan ribu, jersi, helmet dan topi kaum gerek ni pun bukan bangsa murah-murah bro. Botol air Warren Buffet Subang Jaya, Zaiful Zamri pun sebiji RM1,000 tau!

Tapi takpalah, dia bukan jadi masyuk sebab jadi YB. Dia workhard buat investment, meniaga sana sini. Hari ini dia tuai hasil. Bukan masuk politik tuai hasil.

Faham tak? Mari kita reform, sedikit paradigm shift supaya tidak berotak lobak dan goreng pisang, jauh sekali berminda sampah!

😉

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.