PERANGAI MACAI DAN PENJILAT UMNO APABILA BERHADAPAN DENGAN KRONI KAWAN MEREKA

P

Dalam orang lain faham konteks sebenar adalah syarikat tersebut diberikan dana sebanyak 200 juta tanpa ada profil atau pernah audit.

Dimiliki oleh tansri-tansri dan datuk-datuk. Yang diumum 100 juta, tapi yang diterima 200 juta. Dia boleh kata kita bising sebab gang kita tak dapat.

Lepas tu dia suruh kita desak bubar parlimen. Kalau bubar parlimen gang aku boleh dapat ke fund daripada Perkeso sebanyak RM 200 juta? Aku memang pro kepada PRU dicepatkan supaya kerajaan baru yang kuat dan stabil.

Kerajaan interim yang lemah macam ni memang tak bagus untuk ekonomi dan rakyat. Cuma aku tertanya-tanya, dalam keadaan lemah dan interim pun boleh keluar 200 juta. Kalau kuat, taktaulah!

Ini bukan soal siapa tak dapat. Ini soal yang dapat itu tidak menunjukkan apa-apa kebolehan atau track record. Kalau kawan aku yang tak layak dapat pun, aku akan kasitau korang juga.

Aku bukan macam sebahagian macai Umno yang hidupnya makan disuap dengan gaji bulanan oleh politikus macam mamat ni. Kata sahabat Umno aku, dia ni yang low grade punya cybertrooper.

Takpalah, itu kerjanya. Cuma aku nak nasihatkan kawan-kawan dalam Umno yang lain supaya bersikap rasional, jangan jadi macai low grade macam ni. Nampak bodoh sangat.

Korang nak berjuang untuk rakyat ke untuk pemimpin korang? Nak menjilat pun jangan sampai level nampak macam kena buat July paper BM!

😜

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.