QUNUT NAZILAH UNTUK PARA PEMBELA ADIK BELLA?

Q

Dahsyat admin ini. Disaat adik Bella mendapat sebelah kaki kemenangan untuk menuntut keadilan terhadap luka parah yang disebabkan didera dan dianiaya.

Di saat mahkamah dah memutuskan ada prima facie yang OKT mendera dan mengabaikan adik Bella sehingga dia cedera parah mental dan fizikal. Hadir kumpulan yang takda kerja nak mendoakan keburukan terhadap mereka-mereka yang membantu adik Bella.

Qunut nazilah ini Nabi SAW lakukan ketika wabak, bencana alam dan sedang melawan musuh. Mungkin ajaran sesat agama yang membenarkan mencaci suami dan bapa mentua, menghina Nabi SAW dan melawan tuhan mengajar qunut nazilah cara sebegini kot.

Aku rasa lawak gila. Dulu masa aku kritik DPP diorang puji DPP bagus. Ini kali DPP pun termasuk dalam senarai didoakan kehancuran. Dulu mereka kata tunggu polis buat siasatan. Lepas persaksian polis kata saksi-saksi semua scripted. Polis pun masuk dalam senarai doa juga.

Yang lebih menarik, hakim yang sangat baik melayan segala permintaan mereka. Melawat tempat kejadianlah. Minta tangguhlah. Minta itu dan minta ini pun termasuk juga. Memang gila gang ni. Ni mesti gang tak basuh baju atau mandi pergi ke court ni. Busuk sangat.

Cuma aku tertanya-tanya, siapalah nak amin-kan doa diorang ni selain gang PPIM? Ohya, orang Vietnam akan amin-kan. Mentang-mentang masa PRU tempoh hari dapat sokongan PPIM dan warga Vietnam kan?

Pelik aku.

Adik Bella yang cedera parah, dia tak nampak. Tapi, OKT sihat walafiat dia tatang bagai orang maksum.

Eh, OKT tu kerja apa selama ni? Kalau berniaga, berniaga apa? Ada audit? Dengar cerita banyak cash. Kalau bayar pakai cash, memang boleh cerita probono la kan?

😜

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.