“RESPECT GOPREN HANG, LEP!”

Lepas tu member tu post video di bawah tu.

Camnilah, gopren aku ni memang power. No doubt. She is a fighter like me as well. Dalam court kes adik Bella pun, dia peguam yang paling functional ketika membela Siti Bainun.

Kan aku dah cakap siang-siang, kalau kes adik Bella kalah, adalah sebab DPP ayam teruk dan gopren aku sangat power. Kalau menang, sebab hakim sangat bagus. Ya, hakim kes Bella sangat bagus.

Adik Bella juga menjadi mangsa abuse sehingga dia cedera, trauma dan kurus kering. Bezanya dia anak OKU dan sebatang kara. Dia tidak petah berkata-kata seperti adik Balqis.

Dalam masa yang sama, keberanian adik Yasmin yang selama ini dibela dan tinggal dengan Siti Bainun, datang ke mahkamah untuk memberi keterangan dan persaksian bagaimana adik Bella diperlakukan ketika tinggal di kondo Siti Bainun juga patut dipuji.

Tapi kan, kalau ayah adik Balqis yang menjadi client, adakah nada dan suara yang sama akan dikeluarkan. Mungkin ketika itu slogan..

“Innocent until proven guilty” akan dilaungkan.

Aku consistant tak kira siapa, adik Bella, adik Balqis, adik Ain, kanak-kanak atau dewasa, lelaki atau perempuan, OKU atau tidak, sebatang kara atau tidak, client gopren atau tidak..

Mangsa sexual abuse, physical abuse atau mental abuse, dilakukan oleh parents, lebai, liberal, lgbtard, atau sesiapa sahaja. Sesiapa sahaja yang menjadi mangsa segala abuse, sokongan aku adalah kepada mereka.

Dunia ini tidak berlegar diantara kanak-kanak, perempuan dan orang terkenal sahaja. Ia jauh lebih daripada itu. Tapi biasalah, semua manusia tend to bias. They work for what they are paid. They talk for what they have interest in.

Anyway, aku faham kenapa aku di-provoke dengan video di bawah. Korang nak kata,
“Eleh, time adik Bella dia taknak bersuara plak!”

Kan?
Bagi chance la kat aku sikit..

😜

https://www.facebook.com/aLiph.My/videos/5315295818552028

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.