Sama ada Fahmi Fadzil bodoh ekonomi dan pasaran, atau sengaja nak membodohkan rakyat!

S

Sama ada Fahmi Fadzil bodoh ekonomi dan pasaran, atau sengaja nak membodohkan rakyat!Ini jawapan aku apabila ada kawan-kawan tunjuk screenshot pertama.

Hari ini, aku tengok di screenshot ke-2 dan ke-3. Aku lihat macam takda beza pun.

Ia kejadian biasa apabila pertukaran kerajaan atau sebelum PRU, a good vibe must be created. Aktiviti pump & dump di kalangan operator ni.

Ditambah pula USA federal reserve telah turunkan interest rate diorang dan naikkan slow-slow. Mereka kurangkan liquidity dalam pasaran financial untuk kawal inflasi, maka demand USD kurang la, itu sebab duit kita nampak naik.

Hakikat sebenar bukan disebabkan move kerajaan. Apa move kerajaan dah buat? Takkanlah kerajaan baru ni nak jalankan ekonomi dengan sentimen dan political stunt sahaja?

Hari ini aku check, index KLSE kembali ke kawasan nombor 6 bulan lepas. Ia bukti kenaikan tempoh hari adalah hype yang direkacipta. Rakyat marhaen sedang susah. Business slow, harga barang naik, kuasa membeli turun. Yang naik hanya gaji Fahmi dan rakan-rakan.

Terus buat kerja, buat polisi dan support industri digital secara holistik. Jadi menteri Menteri Komunikasi dan Digital takkan sibuk jaga komunikasi politik lagi? Rakyat sedang kelaparan, gaji kami bukn T20 macam menteri.

Kami tertunggu-tunggu apa yang menteri nak buat. Tolong jangan tipu rakyat, manipulasi informasi yang tidak tepat dan masih nak main politik.

Fahmi Fadzil ni dulu kerja bidang apa? Apa pengalaman dia sebelum main politik? Ada sesiapa kenal rapat dia?

😉

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.