SEMANGAT MAKIN MEMBARA!

S

Melihat manusia yang menyembah lebai muncul di wall aku, yang masih baru kenal industri lebai, yang baru kenal salafi, sunnah, yang lemah bila melihat lebai lancar membaca hadis dan quran, yang terkesima dengan kepetahan lebai bersyarah, aku rasa aku kena ambil tanggungjawab menceritakan darkside dalam industri ini, siapa mereka, dan bagaimana nak berinteraksi dengan industri ini.

Kisah-kisah dalam industri lebai seperti, khianat, menipu, tunggang agama, jual agama, drama play victim, integriti, walk the talk, dan lain-lain wajar aku sampaikan kepada masyarakat yang masih belum termasuk dalam perangkap talbis iblis ketaasuban terhadap lebai.

Aku bukan orang baru dalam industri lebai-lebai, nama-nama yang baru muncul di wall aku tu semua datang daripada marketing lebai-lebai yang tampak suci dan maasum. Mereka telah dibodohkan dan disihir dengan candu agama. Mereka tidak pernah bermuamalah secara dekat atau kenal mereka yang pernah dikhianati.

Takpa. Slow-slow..

Siapa taknak baca, boleh unfollow atau block aku. Apa yang aku akan sampaikan pasti-pasti dan pasti punya sandaran fakta, saksi dan bukti. Aku tulis untuk kebaikan semua pihak.

😉

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.