Siapa mangsa “scam” pertama gua?

S

Siapa mangsa “scam” pertama gua?

Selepas harga Ether meledak dari $2-10 ke $250-300, gua terus menghubungi sahabat gua, Muhd Noraswazdi untuk gua “scam” dia.

Biasanya, gua akan “scam” kawan-kawan selepas melihat dan merasai sendiri hasil “perjudian” gua. Ketika itu harga bitcoin lebih kurang RM5000.

Disebabkan Aswad seorang jurutera civil yang berjaya, dia cuba “scam” gua balik dengan menjual tanah yang akan dibangunkan. Harga tanah itu adalah RM120k.

Gua kata kat dia by hujung tahun ini insyaAllah bitcoin akan berharga RM20k. Gua kasi dia 10 bitcoin untuk dia trading, kalau tak naik, gua akan topup. Hari ini harga bitcoin telah mencecah RM25k.

Hasil “scam” gua, gua dapat 2 biji rumah dan 1 rumah kedai dengan modal 10 btc (ketika itu RM5000/btc). Hasil “scam” Aswad pula, dia kini memiliki sekurang-kurangnya lebih 10 btc yang nilainya sudah pastu melebihi RM250k.

Inilah “scam” patuh syariah yang gua buat. Siapa nak menceburi dunia kripto ini. Tadah ilmu dulu dekat coin.my.

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.