SIRI BERCAKAP DENGAN JIN HIJAU PATUH SYARIAH

S

Ada yang baru kenal aku tanya,

“Tuan, kenapa tuan ada banyak akaun? Sampai 3?”

Meh sini aku nak jawab, kenapa ada 3 akaun? Sebab 2 akaun sebelum ini kalau kena report, terus kena cuti 30 hari. Jadi, dekat mana aku nak menjawab segala tuduhan dan fitnah terhadap aku?

Akaun Aliff Ahmad sebelum ini asyik direport oleh Pengiran Luqmanul Hakim Abd Rahim Bolkiah ketika aku berperang dengan dia dan kumpulan dia, Ponzi Scheme Alert. Disebabkan akaun tersebut sudah sampai level dicutikan 30 hari, maka aku buat akaun Aliff Ahmad II.

Aliff Ahmad ii juga menerima nasib yang sama. Tetapi kali ini posting yang direport adalah cabaran mubahalah terhadap CEO Onexox, Bobie Farid Shamsudin yang telah memfitnah aku menggunakan fake account memaki hamun dia, LOD yang dihantar kepada salapi Ahmad Fairuz Saad dan mencari lebai bernama Daud Totouni. Selain itu, posting di SCRUT juga ada yang direport.

Maka lahirlah Aliff Ahmad iii. Tetapi, 2 akaun sebelum itu, tidak pula aku delete. Aku steady dan gentleman. Aku bertanggungjawab ke atas apa yang aku tulis. Kalau aku salah, aku akan minta maaf. Aku tak rasa hina untuk memohon maaf.

Tapi yang berperang dengan aku, semuanya lari, delete akaun, delete posting yang fitnah dan maki hamun aku. Aku ni jenis takkan delete dan tak report. Sebab aku suka ambil tindakan undang-undang di mahkamah.

Kau cuba cari akaun FB Pengiran Luqmanul Hakim Abd Rahim. Ada? Ghaib.. Kau cuba cari akaun Farid Shamsudin. Ada ghaib juga. 2 kawan baik ni perangai sama je. Dia datang wall aku, maki hamun aku. Last-last dia delete akaun, aku macam cakap sorang-sorang.

Tapi takpalah, mula-mula aku ingat aku bereply-reply dengan jin selamanya lepas aku tengok aku macam berbalas-balas seorang diri. Sekali ada sahabat tunjuk dekat aku pengakuan Farid Shamsudin yang dia dah delete akaun FB dia.

Korang boleh rujuk link-link berikut yang menjadi mangsa siri bercakap dengan jin ijo..

1. Nik Izwan Kamel : https://www.facebook.com/100032470011946/posts/151791149246551/?d=n

2. Nazimuddin Nazaruddin : https://www.facebook.com/689020333/posts/10156604897170334/?d=n

3. Aliff Ahmad III : https://www.facebook.com/100037715657121/posts/137750597492128/?d=n

Kata seorang tua dengan penuh hikmah,

“perbuatan mendelete akaun setelah mengeluarkan kenyataan-kenyataan yang megelirukan, memfitnah dan memaki hamun orang adalah ciri-ciri orang yang tidak bertanggungjawab, penipu dan tidak bertanggungjawab.”

Dari video bawah ni yang dikirim oleh seorang teman, korang taulah siapa yang bercakap, benar, siapa yang berani, siapa yang steady, siapa yang gentleman, siapa yang jantan!

Siapa yang chicken out? Korang boleh nilai sendiri..

SIRI BERCAKAP DENGAN JIN HIJAU PATUH SYARIAHAda yang baru kenal aku tanya,“Tuan, kenapa tuan ada banyak akaun? Sampai 3?”Meh sini aku nak jawab, kenapa ada 3 akaun? Sebab 2 akaun sebelum ini kalau kena report, terus kena cuti 30 hari. Jadi, dekat mana aku nak menjawab segala tuduhan dan fitnah terhadap aku?Akaun Aliff Ahmad sebelum ini asyik direport oleh Pengiran Luqmanul Hakim Abd Rahim Bolkiah ketika aku berperang dengan dia dan kumpulan dia, Ponzi Scheme Alert. Disebabkan akaun tersebut sudah sampai level dicutikan 30 hari, maka aku buat akaun Aliff Ahmad II.Aliff Ahmad ii juga menerima nasib yang sama. Tetapi kali ini posting yang direport adalah cabaran mubahalah terhadap CEO Onexox, Bobie Farid Shamsudin yang telah memfitnah aku menggunakan fake account memaki hamun dia, LOD yang dihantar kepada salapi Ahmad Fairuz Saad dan mencari lebai bernama Daud Totouni. Selain itu, posting di SCRUT juga ada yang direport.Maka lahirlah Aliff Ahmad iii. Tetapi, 2 akaun sebelum itu, tidak pula aku delete. Aku steady dan gentleman. Aku bertanggungjawab ke atas apa yang aku tulis. Kalau aku salah, aku akan minta maaf. Aku tak rasa hina untuk memohon maaf.Tapi yang berperang dengan aku, semuanya lari, delete akaun, delete posting yang fitnah dan maki hamun aku. Aku ni jenis takkan delete dan tak report. Sebab aku suka ambil tindakan undang-undang di mahkamah.Kau cuba cari akaun FB Pengiran Luqmanul Hakim Abd Rahim. Ada? Ghaib.. Kau cuba cari akaun Farid Shamsudin. Ada ghaib juga. 2 kawan baik ni perangai sama je. Dia datang wall aku, maki hamun aku. Last-last dia delete akaun, aku macam cakap sorang-sorang.Tapi takpalah, mula-mula aku ingat aku bereply-reply dengan jin selamanya lepas aku tengok aku macam berbalas-balas seorang diri. Sekali ada sahabat tunjuk dekat aku pengakuan Farid Shamsudin yang dia dah delete akaun FB dia.Korang boleh rujuk link-link berikut yang menjadi mangsa siri bercakap dengan jin ijo..1. Nik Izwan Kamel : https://www.facebook.com/100032470011946/posts/151791149246551/?d=n2. Nazimuddin Nazaruddin : https://www.facebook.com/689020333/posts/10156604897170334/?d=n3. Aliff Ahmad III : https://www.facebook.com/100037715657121/posts/137750597492128/?d=nKata seorang tua dengan penuh hikmah,“perbuatan mendelete akaun setelah mengeluarkan kenyataan-kenyataan yang megelirukan, memfitnah dan memaki hamun orang adalah ciri-ciri orang yang tidak bertanggungjawab, penipu dan tidak bertanggungjawab.”Dari video bawah ni yang dikirim oleh seorang teman, korang taulah siapa yang bercakap, benar, siapa yang berani, siapa yang steady, siapa yang gentleman, siapa yang jantan!Siapa yang chicken out? Korang boleh nilai sendiri..😉

Posted by Aliff Ahmad III on Wednesday, May 20, 2020

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.