PenulisAdmin

BENARKAH DIA BUAT DUIT DENGAN TRADING?

B

Kalau dilihat tangkapan skrin video yang dia tunjuk, aku mendapati tertulis commissions dan registrations. Dalam account trading forex ada 2 benda ni ke? Atau ini akaun IB (Introducing Broker), atau Master IB, atau akaun tauke platform forex. Biasanya budak-budak forex atau sifu-sifu forex yang tunjuk kaya ni either dia IB, Master IB atau dia sendiri tauke. Biasanya tauke ni tak ngaku dia tauke...

MASZLEE DAH MINTA MAAF, TAPI LUCAH ENABLER YANG MENYOKONGNYA MASIH DATANG KE WALL AKU!

M

Inilah namanya normalisasi. Menjadikan perkataan-perkataan kotor itu digunakan dalam layar media dengan pelbagai sudut justifikasi. Beginilah. Jika rasa ia normal untuk sesetengah orang. Korang teruskan. Takpa. Apa kata korang buat lagi video atau skrip sebegitu. Mengkuihkan kemaluan dan bercakap soal wanita dengan hanya kerana nilaian seks di dalam layar media adalah perbuatan yang sangat jijik...

RASA-RASA APA JAWATAN ATAU PROJEK YANG LEBAI MASZLEE AKAN DAPAT?

R

1. Penasihat pendidikan tanpa elaun dan gaji?2. Penasihat lakonan tanpa elaun dan gaji?3. Penasihat agama tanpa gaji? Dalam record, kabinet Anwar telah melantik beberapa orang yang kalah untuk mendapat jawatan. Antaranya : 1. Saiffuddin Nasution – Menteri KDN. PRU kalah, pemilihan parti pun kalah.2. Tengku Zafrul – Menteri MITI. PRU kalah. Dalam BN takda jawatan. Mungkin dia wakil...

BAGAIMANA KAUM LEBAI MENORMALISASI KELUCAHAN DOUBLE MEANING TERHADAP WANITA?

B

Ada lebai Youtube kata tak ada masalah sebut apam-apam ni sebab drama Melayu lain pun ada babak berpeluk sakan. Yang penting ada pengajaran yang siapa cakap lucah boleh kena penampar. Oh begitu rupanya sifir lebai Youtube. Apa pun lebai Youtube itu telah admit perbuatan Lebai Maszlee dalam filem itu salah dan wajar ditampar. Itu clear. Ia salah. Maka kita ke bab seterusnya, iaitu normalisasi...

BAHAYA NI!

B

Aku difahamkan lucah enabler ialah seorang guru! Hal ini disebabkan topi yang anak dia pakai adalah topi IPG. Dia merupakan penyokong Lebai Maszlee yang suka berkata lucah. Padanlah dia marah aku kritik perbuatan Lebai Maszlee yang cuba normalize degrading women dengan apam. Siapa ada maklumat pasal individu ini kasitau. Aku akan buat aduan rasmi. Kalau betul la si lucah enabler ini seorang guru...

APAM KERING DAN APAM BASAH – NORMALISASI BAHASA LUCAH YANG MENGHINA WANITA OLEH SEORANG LEBAI!

A

Lebai Maszlee ialah seorang ustaz. Dia graduan fiqh dan usul fiqh dari negara Jordan. Dia menyambung pengajian master dalam bidang yang sama di Universiti Malaya dan PhD sains politik di Durham. Sebagai seorang ustaz, dia aktif mengajar agama setelah pulang dari Jordan. Lebai ini juga merupakan orang kuat pertubuhan IKRAM dan juga mantan ahli majlis fatwa negeri Perlis. Selain itu dia juga mantan...

SIAPA YANG BETUL? PEGUAM ATAU SITI BAINUN?

S

Ketika membela diri, Siti Bainun telah menceritakan “her side of the story”. Walaupun pelbagai drama yang dia buat, akhirnya Siti Bainun disuruh membela diri. Dalam kenyataan pembelaannya, Siti Bainun menyatakan yang Bella terlanggar termos yang berisi air panas. Katanya, “Yasmin (penghuni Rumah Bonda) turut masuk campur dan terlanggar almari yang menempatkan termos, menyebabkan termos jatuh ke...

BENARKAH FILEM EVA MEMENANGI ANUGERAH DI CANNES?

B

Minggu lalu, seorang rakan yang juga seorang peguam bertanya kepada aku seraya mengucap tahniah, katanya, “Bang, tahniah bang, gopren abang menang award dekat Cannes! Filem Eva..” Aku terpinga-pinga macam orang baru kena cium dengan awek hot secara tiba-tiba. Aku balas, “Apa mende kau ni?” Dia pun menunjukkan pautan akhbar yang menceritakan tentang hal tersebut. Rupanya filem yang kesemua peguam...

SETIAP TAHUN AMALAN YANG SAMA..

S

Puasa dan jumpa mak aku.Dengan berkat doa mak aku, aku tak pernah lari sebagai seorang yang bacul ke luar negara mencari suaka. Dengan berkat didikan mak aku, aku tak pernah menghina Nabi SAW. Maki pak mentua dan hina suami aku di media sosial. Eh, isteri-isteri aku. Dengan berkat ajaran mak aku, aku tidak pernah boleh dibeli dengan wang ringgit. Yang boleh beli aku hanya kebenaran dan keadilan...

MENJUNJUNG KASIH CHE PUAN KHALEEDA (CPK)!

M

Nampaknya CPK telah meluahkan perasaannya secara ikhlas dan jujur. Bukan sebagai seorang bakal permaisuri, tetapi sebagai seorang insan yang ada hati nurani yang insaf. Rasanya, apa yang dirasakan oleh CPK sama sahaja apa yang dirasakan oleh rakyat marhaen. Rakyat marhaen semua tahu yang segala move tarik diri apa semua itu drama nak tangguhkan kes. Selain itu ia dilihat mempermainkan mahkamah...

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.