PenulisAdmin

KENAPA MEREKA BERMULA DENGAN MENIPU?

K

Siapa masih ingat awal kemunculan Azizan Osman, dia terus menggunakan PhD bogus dan memperkenalkan dirinya dengan gelaran Dr. Azizan Osman. Apa dia jual dulu? Rahsia tarikh lahir anda? Ingat lagi? Dato Vida juga sebelum ini menggunakan title Dr. Vida, motivator HM Tuah Iskandar juga menggunakan PhD palsu dan menggunakan title Dr. HM Tuah. Fazley Asmara Ini juga pernah menggunakan PhD palsu dengan...

POLITIKUS VS LEBAI – MANA LEBIH BAHAYA?

P

Bila orang request aku SCRUT lebai, biasanya aku akan dapat request SCRUT politician daripada taasuber lebai. Memang trend ke politikus akan jadi buffer untuk menyelamatkan kaum lebai penunggang agama? Rasanya kalau orang yang follow aku, tau aku pernah mengkritik ramai je politikus. Lagi satu ikut suka akulah nak SCRUT siapa. Pendirian aku, lebai jauh lebih bahaya daripada politikus. Kenapa...

INI WALL AKU, AKU BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS DOSA DAN KESALAHAN UNDANG-UNDANG..

I

Perangai suka tunjuk baik memang aku sangat jijik. Perangai suka menjilat jauh lebih jijik. Perangai bajet bagus juga sangat menjengkelkan. Apabila aku mengkritik seseorang, aku memerli seseorang tanpa meletakkan nama, biarlah ia tanpa nama, tak perlulah engkau tunjuk bangang untuk speculate siapa dia. Kritikan aku ada konteks yang perlu kau fahami. Jika gagal faham. IQ kau level wall mereka...

PARTY IN SINGAPORE?

P

Tidak. Semalam ada satu projek yang melibatkan hal dalaman korporat di Singapore. Aku ada mesej Akmal SK tanya-tanya hal-hal korporat, tapi kemudiannya dia terus datang dari Malaysia untuk bertemu kami semalam di Singapore. Yang lebih best tentang peguam ini adalah dia datang dengan duit sendiri, dia pula belanja aku makan, dia juga payung kami makan di restoran paling mahal di Singapore. Itulah...

ALHAMDULILLAH.. JOB PERTAMA AKU DI KOTA SINGA!

A

Hari ini aku jadi slow-mo videographer kepada anak dato. Kalau korang nak tau, buat video slow-mo adalah kepakaran aku. Siapa berminat nak ambil servis aku, sila pm tepi. USD2,500/hour sahaja. Mungkin cara aku cari rezeki tidak glamour macam sifu-sifu dan chief-chief saham. Flashing kekayaan dengan jam Rolex untuknya dan Cartier untuk si isteri. Mungkin tidak juga tidak hebat seperti mereka yang...

MILIK SIAPAKAH RK DELIMA RESOURCES?

M

Kalau korang perasanlah, page Si Rashid (Fazrysham) banyak kali juga bila minta derma, dia akan letak no account RK Delima Resources. Kenapa bukan account NGO Komuniti Harmoni Kita (KHK). Projek van jenazah, projek bekas tentera – Firdaus, projek bantuan Puan Rohana, dan lain-lain. Kalau korang google no account tersebut, korang akan jumpa benda yang sama. Cumanya, siapakah pemilik RK...

MANGSA-MANGSA SEKALIAN!!

M

Brother ini memanggil lebih ramai mangsa-mangsa yang lain untuk bersama-sama dia. Sampai bila korang nak redha, mendiamkan diri, takut dan kasihan. Penipuan bersiri sebegini perlu dihentikan. Korang contact brother ni. Dia ada plan besar untuk menamatkan kezaliman yang mereka alami sejak tahun 2018 lagi. Dia tahu masih ramai lagi. Ramai lagi mangsa-mangsa dengan bermacam-macam program lain. Sila...

PENGUMUMAN DARIPADA SHAM

P

Fazrysham, Sham atau Ah Fatt nak buat announcement.

Siapa yang pernah buat apa-apa dealing seperti pelaburan atau perniagaan. Yang mahu bangkit.

Sila berhubung dengan Brother R di talian +60 14-526 9960. InsyaAllah dia akan membantu korang semua untuk melawan kezaliman yang korang kena selama ini.

#ItikSontot

BUSINESS PARTNER FAZRYSHAM DAN JUGA AJK NGO KOMUNITI HARMONI KITA (KHK) JUGA TELAH BUAT COVER REPORT!

B

Dia kata, dia taktau pasal duit keluar masuk dalam KHK. Semua itu Fazrysham yang pegang dan uruskan. Dia juga tidak tahu pasal duit-duit pelaburan yang dibuat di atas nama KHK. Kenapa mereka-mereka yang pernah terlibat dengan Sham telah buat cover report? Cuba fikir? Sebab mereka-mereka ini sebenarnya tahu betapa seriusnya aktiviti-aktiviti yang Sham buat. Yang akan memberi kesan kepada mereka...

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.