Syed Saddiq-Mat Rodi

S

Syed Saddiq-Mat Rodi

Rasanya teman-teman dan kawan-kawan semua jelas dengan pendirian gua yang tak suka bangsa pondan, lembut, sotong dan kunyit. Ini jelas. Ini hal prinsip yang gua pegang bukan setakat dengan tangan dan kaki, bahkan digigit erat dengan gigi geraham, kacip dan taring.

Tapi, apabila Mat Rodi dijadikan hujah untuk membelasah Syed Saddiq, gua rasa ia suatu perkara yang gua harus jelaskan dan pertahankan.

Mat Rodi membantu Shahrir Samad atas dasar kerja. Bukan menjadi ahli Umno. Sebagaimana mereka yang pernah membantu mp-mp Umno sebelum ini. Mat Rodi juga ialah penganalisis yang banyak membantu PPBM terutamanya Tun M dan Syed Saddiq.

Kehebatan Mat Rodi dapat dilihat dari hujah-hujahnya dalam artikel yang diterbitkannya. Walaupun ada yang gua tak setuju dan rasa ianya lemah. Masakan tidak permata berharga ini tidak dimanfaatkan oleh Shahrir Samad. Sudah pasti Mat Rodi mendapat tempat di hati Syed Saddiq dan Tun M setelah PH menang.

Jadi, apa nak pelik? Mat Rodi juga sudah berkahwin dan mempunyai anak. Jangan risau, insyaAllah dia bukan kunyit. Tapi mungkin TB.

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.