WELCOME TO THE CLUB YB SENATOR DATUK RAS ADIBA RADZI!

W

Dengan ini, saya mengiktiraf YB Senator ialah Kak Ngah kami dalam perjuangan #JusticeForBella. Saya akan mempertahankan Kak Ngah saya selagi dia berada di atas landasan kebenaran.

Thanks YB bersama-sama kami! Maka, dengan ini saya menarik balik kritikan-kritikan saya terhadap akak dan memohon maaf. Rasulullah S.A.W bersabda :

كُلُّ بَنِي آدَمَ خَطَّاءٌ وَخَيْرُ الْخَطَّائِينَ التَّوَّابُونَ
Maksudnya: Kesemua anak Adam itu melakukan kesilapan, dan sebaik-baik orang yang melakukan kesilapan itu adalah mereka yang bertaubat.
[Riwayat Ibn Majah (4392)]

Tapi kalau Kak Ngah berpaling daripada perjuangan ini dan terkeluar daripada landasan kebenaran, saya pasti tidak akan pertahankan akak dan kembali mengkritik.

Manakah yang lebih baik diantara berlawan dengan lawan atau mengubah lawan menjadi kawan?

Aku memilih menjadikan lawan sebagai kawan itu jauh lebih baik. Lebih-lebih lagi kita sama-sama orang Islam yang beriman dengan Allah dan Rasul.

Firman Allah SWT
إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَيْنَ أَخَوَيْكُمْ ۚ وَاتَّقُوا اللَّـهَ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ
(al-Hujurat: 10)

Maksudnya: “Sesungguhnya orang-orang yang beriman itu adalah bersaudara, maka damaikanlah di antara dua saudara kamu (yang bertelingkah) itu sertabertaqwalah kepada Allah supaya kamu beroleh rahmat.”

#JusticeForBella

ps : Doakan Kak Long kami sihat. Dia baru buat surgery slip disk.

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.