YB-YB, INI NAMANYA RESEARCH PAPER!

Y

Paper ni baru publish bulan lepas. Kajian terhadap drone ciptaan aku dan Nik Izwan Kamel, Neo-Ptero. Zaman aktif dengan drone dulu, kami bukan sekadar buat servis drone, kami juga buat drone dan bangunkan drone kami sendiri. Dari drone design sampai ke system. Kami dan pasukan kami dah publish beberapa paper pasal kajian kami. YB ada?

Meh sini aku nak cerita, kami mula-mula dulu bangunkan Ptero. Pakai duit sendiri, beli machine potong foam sendiri. Ptero adalah mapping drone fixed wing yang boleh terbang selama 40 min. Dari Ptero, lahir pula versi baru Neo-Ptero yang lebih effisien seperti kajian di bawah. Paper ni level biasa, tapi oklah compare dengan pen ajaib. Kalau YB-YB pandai baca, sila baca paper di bawah.

Nak bagitau dekat YB-YB, kami orang muda yang terlibat dengan brain business ni rasa gelap dunia apabila YB-YB muda yang duduk di atas tampuk kuasa adalah dari golongan bebal dan penjilat psuedoscience. Jadi jangan marah apabila kami ini bersikap skeptikal dengan segala tingkah laku kalian.

Faham?

Ini contoh dalam bidang sains dan teknologi, dalam sains perubatan, pun ada journalnya sendiri. Rasanya Yeoh Bee Yin mesti tergelak dalam hati dan rasa malu dengan YB-YB jenis takda otak dan bebal.

Dah jumpa belum statement EPF dan LHDN?

pffffttt..

😜

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.