Kalau kau baca buku pasal Market Wizard, kau akan tahu yang siapa trade pakai phone sahaja ni bukan trader kental. Sebab..

Market Wizard ni..

1. Dia trade multiple timeframe.

2. Dia juga buat analisis dalam multiple timeframe.

3. Dia tengok index dan sambil monitor news yang boleh merosakkan market.

4. Zaman sekarang ni, trade pakai automation je to avoid emotion.

5. Lagi kental pakai VPS server dekat exchange terus untuk kurangkan masalah slippage.

6. Dia juga trade global exchange, bukan USA sahaja. London, China, Singapore, Hongkong, Japan, etc. Stocks dan juga commodities.

Aku tau diorang yang trade pakai phone ni terer, kami yang tak terer dan noob ni kena pakai banyak screen. Maklumlah, kami bukan trader dan sifu. Kami tenchnologist sahaja!

Apasal nak kena pakai banyak monitor, aku trade pakai handphone jer?Ni lah antara ayat-ayat yang mengjengkelkan, suka…

Posted by Nik Izwan Kamel on Sunday, June 7, 2020

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.