KORANG NAK BELAJAR ERTI LELAKI DAN SUAMI LOSER, BACALAH KOMEN-KOMEN ORANG INI..

K

Aku tak block walaupun dia bodoh dan membodohkan, supaya boleh jadi contoh untuk kita sama-sama belajar untuk elakkan cara pemikiran sebegini.

Mula-mula dia beriya-iya membantah konon aku menggalakkan penceraian dengan dalil-dalil “agama” dia.

Selepas aku memberikan dalil-dalil sahih daripada agama Islam. Dia admit dia tak kenal sahabat-sahabat Nabi SAW dan ilmu hadis.

Dah tu? Nak aku cakap pasal apa lagi? Perkahwinan dan penceraian ini memang urusan agama. Urusan agama ini perlulan dalil agama dan kefahaman agama.

Inilah watak-watak ruwaibidhah, suami-lelaki loser yang nak menyekat ilmu yang sahih tentang hak wanita dalam penceraian menurut dalil-dalil yang sahih.

Akhirnya, dia suruh aku sembang pasal poligami pula. Aduh, kalau nikah cerai pun fail, jangan cerita pasal poligami lah. Kalau para sahabat Nabi pun tak kenal, jangan cerita pasal agama lah.

Lihat betapa strawman perangai dia. Ramai yang malas dah argue dengan dia. Aku mula-mula rasa nak block, tapi lepas difikirkan komen-komen bodoh dia boleh buat contoh, aku tak jadi.

Yang lain datang, aku akan block. Ingat ajaran dia ni bukan untuk dijadikan ikutan, tapi untuk dijadikan persimpangan untuk dielakkan.

Faham?

Semoga lelaki ini diberi taufiq dan hidayah, dia minat nak kahwin lagi, tapi masih tak faham agama. Doakan dia..

😉

Mengenai penulis

Tambah komen

Admin

Who is aLiph.My?

Official blog of Aliff Ahmad (Aliff Shariffuddin) also known as Abu Fedora al-Turkistani. His real name is Ahmad Aliff A S Ahmad Shariffuddin. The co-founder of Scrut.my , Ifmal.com , Idsb.my and Coin.my.